Perła Południa w Rytrze to idealne miejsce na górski wypoczynek. Hotel leży przy stoku narciarskim, co jest atrakcją dla każdego miłośnika narciarstwa. Obiekt znajduje się na uboczu utartych szlaków. Od wielu lat jest jednak popularną bazą noclegową dla pasjonatów górskich wędrówek oraz narciarzy, którzy kilka kroków od hotelu mają do dyspozycji wyciąg krzesełkowy.
Jeżeli celem Twojego przyjazdu do Beskidu Sądeckiego jest naładowanie akumulatorów i odpoczynek w spokojnej atmosferze, to znak, że Rytro jest miejscem dla Ciebie. Dzięki położeniu hotelu w Dolinie Wielkiej Roztoki (na obszarze Popradzkiego Parku Krajobrazowego) możesz liczyć na bliskość przyrody i niezapomniane widoki o każdej porze roku.
Kiedy najlepiej wyjechać:
Sty
Lut
Mar
Kwi
Maj
Cze
Lip
Sie
Wrz
Paź
Lis
Gru
Hotel dysponuje 181 miejscami w pokojach: 60 x pokój 2 osobowy, 4 x pokój 1 osobowy, 4 x pokój 3 osobowy, 16 x pokój typu apartament dla 2 – 5 osób; 3 x pokój typu LUX.
Pokoje wyposażone są w łazienkę z prysznicem, Wi Fi, balkon z widokiem na Dolinę Roztoki lub na Jastrzębską Górę /stacja narciarska Ryterski Raj/. Istnieje możliwość bezpłatnego wypożyczenia odbiornika tv na czas pobytu.
W przypadku, gdy chcesz aktywnie spędzić swój wypoczynek, czeka na Ciebie: kort tenisowy, kryty basen (również dla dzieci), sala zabaw dla najmłodszych, hala sportowa, siłownia Pełnowymiarowy kryty basen jest zasilany źródlaną wodą z ujęcia w rezerwacie Baniska. Do dyspozycji jest również: sauna, solarium, grota solna, SPA i Wellness z bogatą ofertą, masaży, zabiegów wodnych i kuracji pielęgnacyjnych na twarz.
Ponieważ jesteśmy tym co jemy, w kuchni hotelu Perła Południa obwiązuje zasada „zawsze zdrowo i tradycyjnie” ale też z nutą zaskakujących smaków i nowatorskich technik. Posiłki powstają w oparciu o świeże, lokalne produkty oraz sezonowe warzywa i owoce. Hotelowe restauracje łączą bliskie relacje z okolicznymi wędzarniami, masarniami i mleczarniami. Przygotowywane są również dania dietetyczne, staranie dopasowane i zbilansowane pod względem kaloryczności oraz zapotrzebowania organizmu. Poza sezonem serwowane są przysmaki własnej roboty: konfitury, powidła, soki oraz marynaty. Smaczne dania kuchni polskiej i europejskiej zaspokoją nawet najbardziej wymagających smakoszy, a przytulna atmosfera, oryginalny wystrój wnętrz oraz znakomita obsługa kelnerska z pewnością zachęcą Państwa do odbywania częstych spotkań towarzyskich i biznesowych w lokalach.
Baza gastronomiczna hotelu obejmuje: restaurację hotelową Pod Jasionową Polaną, karczmę regionalną Nad Potokiem oraz kawiarnię.